За вікном літо і нам, дівчаткам, як ніколи хочеться бути красивими та незабутніми. Цікаві статті про красу дивіться у блозі moe-misto.cv.ua. А що нам може допомогти урізноманітнити макіяж та зробити яскравий акцент? Звичайно, помада, а особливо червона!

Червона помада – дуже цікаве явище у світі косметики, про неї багато говорять, її багато купують, а ще вона підходить всім дамам. Якщо ви думаєте, що це не так, значить у вас ще не з’явився потрібний відтінок, який підкорить ваше серце і чудово виглядатиме на губах.

Як вибрати свою червону помаду?

Червона помада під колір волосся

Блондинки

Дівчатам із платиновим блондом підійде червона помада холодних відтінків, таких як ягідний, винний, бургунді та марсала. З медовим відливом волосся також підійде ягідний відтінок, кольори фуксії, вогню та чилі. Дівчатам із мідним блондом підійдуть абрикосові, персикові, коралові, лососево-рожеві відтінки.

Брюнетки

Брюнеткам ідеально підходить класичний червоний колір помади. Добре виглядають червоні помади із золотистим та мідним пігментами. Для представниць з синювато-чорним кольором волосся підійдуть відтінки фуксія та вишня. Небажано використовувати коричневу, помаранчеву, класичну рожеву, фіолетову помаду, ці кольори будуть перевантажувати образ.

Як вибрати свою червону помаду?

Руді

Щоб правильно підібрати помаду під руде волосся, треба звернути увагу на відтінок волосся. Мідний відтінок вимагає темних кольорів – винні, бордові, червоно-коричневі. Світло-рудий відтінок волосся поєднується з червоною помадою із золотавим пігментом.

Шатенки

Шатенкам підходять ті ж відтінки, що й брюнеткам. Але ще й такі відтінки: теракотові, червоно-коричневі, коралові, світло-рожеві, малинові, сливові, тілесно-рожеві.

Червоне волосся

Класичний червоний колір помади погано поєднується з червоним волоссям, найчастіше це поєднання спрощує образ. В даному випадку потрібні коричневі відтінки. Також підійде світло-червоні, рожеві, персикові.

Незалежно від кольору волосся з обережністю варто носити помаду з цегляним відтінком, найчастіше цей відтінок віддає жовтуватий ефект зубам і збільшує вік.

Співвідношення кольору волосся з відтінками помади – безумовно важливо, але існують ще два види фінішу: глянсовий та матовий.

Як вибрати свою червону помаду?

Глянцевий фініш підійде як для повсякденного виходу, так і важливого вечора. Глянець дає губам гарне сяйво, що візуально збільшує губи. Якщо дівчина хоче «збільшити» губи, глянець – добрий спосіб. Головна особливість глянсової помади – це зволоження та харчування губ. Текстура глянцю не дасть відчуття стягнутості та сухості.

Матовий фініш позбавлений будь-якого блиску, найчастіше надає образу строгість, особливо якщо це червона помада з коричневим відтінком. Матовий фініш може давати ефект сухості. Щоб уникнути цього, можна під нього нанести бальзам.

Що вибрати – глянець чи матовість? На це питання ви можете відповісти лише самі, тому що тут немає жодних рекомендацій. І той і інший фініш підійде для будь-якої дівчини, для будь-якого образу – головне, все грамотно поєднувати.