Ми, дівчатка, дуже любимо кружляти перед дзеркалом і дивитися на себе, а іноді і прискіпливо виглядати зміни обличчя та тіла. Якщо не доглядати за шкірою правильно, то вона виглядатиме не дуже добре, навіть якщо Ви намагаєтеся дотримуватися здорового способу життя і не маєте шкідливих звичок. Ми зібрали на ресурсі flexi кілька фактів, які допоможуть по-новому поглянути на шкіру та способи догляду за нею.

Стан

Шкіра може показувати наш настрій та душевний стан. І справа не тільки в загальновідомих проявах – почервоніла від сорому або збентеження, зблідла від переляку або з’явився дерматит внаслідок стресу і негативу, що довго пригнічується. Так само і закоханого можна розпізнати не тільки по блиску в очах, а й по яскравому рум’янцю і бархатистим щічкам.

Цікаві факти про шкіру, які ви не знали

Сон

Ви напевно знаєте, що повноцінний сон допомагає шкірі довше залишатися молодою, пружною та здоровою. А головну роль у цьому відіграє гормон сну – мелатонін. Уві сні шкіра відновлює свої опорні тканини – елементи шкіри, які перешкоджають її обвисанню та появі глибоких зморшок. З’ясувалося, що це дуже потужний антиоксидант, навіть сильніший за вітамін С. Сон незамінний, він потрібен для активної роботи шкіри! Його нестача викликає тяжкий стрес. А це нові проблеми для шкіри.

Розтяжки

Поява розтяжок на стегнах та животі зумовлена генетично. Позбутися зовсім, на жаль, не можна. Навіть лазерна корекція просто зробить їх трохи менш помітними, але не вирішить проблему. Поява розтяжок можна уникнути, дотримуючись кілька простих істин – правильне харчування, активний спосіб життя та косметичний догляд. Запобігти появі розтяжок можна застосуванням кремів з еластином та колагеном. З домашньої аптечки добре себе зарекомендувала оливкова олія.

Цікаві факти про шкіру, які ви не знали

Частий пілінг

Насправді шкірі не потрібний активний пілінг. Виняток тільки у схильної до надмірного зроговіння шкіра з акне. А в інших випадках – це спосіб послабити захисний бар’єр. Не рекомендується робити пілінг людям з дуже смаглявою шкірою. Обережно слід поводитися з цією процедурою тим, хто застосовує медикаменти та має проблеми з тиском. Тим, хто планує найближчим часом вагітність, слід утриматися від пілінгу.

Себум

Шкірне сало, що виділяється, або себум – не вселенське зло, яким його багато хто вважає. Воно з’являється і діє на шкіру як природний крем, захищає і бореться з поширенням мікроорганізмів. Він зменшує ступінь проникнення ультрафіолетових променів, уповільнює випаровування води, не заважаючи при цьому вентиляції шкірних покривів. Отже, регулювання активності сальних залоз за допомогою косметики – не найкраща ідея.